Masterclass in Harmonic Leadership

door Koen Schouten en Rick Pijpers

Hoe komt het dat het ene team in de praktijk beter presteert dan het andere, ondanks vergelijkbare geschiktheid op papier? Hoe krijg je grip op doorslaggevende eigenschappen die ervaring, intelligentie en opleidingsniveau ontstijgen?

The Jam Session helpt leiders, leiderschapsteams en managers een stap vooruit te zetten door de teamdynamiek en executiekracht te verbeteren op basis van grondprincipes uit de muziek.

The Jam Session is erop gericht excellente teams te ontwikkelen door een intensieve dag te trainen op:

  • Harmonie en richting geven (executive team)
  • Begeleiding (management)
  • Ritme bepalen en bewaken (management, projectmanagement & operatie)
  • Soleren (customer facing, sales marketing, service /success)
  • Improvisatie (innovatie)
  • Luisteren (HRM)

Deelnemers brengen het geleerde dezelfde dag live in de praktijk op state of the art intuïtieve instrumenten, er wordt verband gelegd met de individuele werksituatie en er is bezoek van een topmuzikant die zijn aanpak deelt en demonstreert.

Het programma vindt plaats in de grote zaal van het Bimhuis.

Meer weten?

Mail ons

Wie wij zijn

Koen Schouten

Koen Schouten (1977) is een muziekexpert met een genre-overschrijdende blik en een voorliefde voor muziek van nu. Hij schreef ruim tien jaar over jazz voor De Volkskrant en Het Parool, werkte als radiomaker voor de VPRO en voor live stream Bimhuis Radio. Schouten is presentator voor o.a. North Sea Jazz Festival, Jazz International en Music Meeting Nijmegen. Hij werkt geregeld als cultureel adviseur, docent en spreker.
Daarnaast toert hij als baritonsaxofonist door binnen- en buitenland met onder andere Dulfer Plays Blues, The Jig, speelde hij bij Caro Emerald en was hij te zien als verteller in de door hemzelf geschreven theatershows New York Round Midnight en Swingin’ Harlem.

Rick Pijpers

Rick Pijpers (1967) deed nationale en internationale bestuurservaring op bij Fortune 100 bedrijven en High Tech Start-Ups en werkte onder andere voor BT, O2, Telfort, Getronics en ABN AMRO. Tussen 2012 en 2018 was hij directeur marketing bij Equinix en wist daar met zijn team een ongeëvenaarde groei te realiseren. Dankzij zijn interconnectie-expertise was Rick Pijpers betrokken bij innovatieprojecten voor onder andere De Persgroep, Philips en Lego en was hij tussen 2016 en 2018 lid van de international advisory board van de Amsterdam Economic Board.
Rick komt uit een muzikaal nest en begon ooit zijn loopbaan als acteur. In 1985 maakte hij zijn debuut bij het Nooys Volkstheater in de musicalproductie In Holland staat een huis. In 1993 speelde Rick zijn laatste rol (als ober) in de soapserie GTST. Rick Pijpers woont in Amsterdam, speelt zijn hele leven al piano en probeert met wisselend succes de trompet.